Forskare utvecklar hand-me-down vävnadsoljor för att studera transplantatläkning hos levande människor

Ett team av forskare under ledning av UofL: s Shriram Cheung och Dr. Mark Hwetsl, båda ledande personal vid fakulteten för patologi och laboratoriemedicin, har utvecklat tredimensionella hand-me-down-vävnader infunderade med donatorhjärtvävnad som används i studier av levande patienter. Principerna bakom de nyutvecklade mjukpappersoljorna är att kunna efterlikna naturliga mänskliga strukturer.

Kliniskt består dessa konstruktioner av ett tvådimensionellt rör med ett tunt lager av mänsklig hjärtvävnad sträckt över den. Ett enda lager av muskelvävnad, kallad rhombohedral, bildar kärnan i det större röret. Naturlig hjärnvävnad, kallad neocortex, är inklämd mellan de två vävnadsskikten, och som sådan avbildas hjärnvävnaden mellan de två skikten av hjärnvävnad och bildar ett tredimensionellt yttre skikt med rundade tvärsnitt.

Det finns olika typer av tandreglering implantat – en metaforiskt uppgår till ett halvt ansikte som stimulerar munnen och halva ansiktet som inte gör det – men en viktig grundpelare i Updegance 1998 var antagandet av ett “gyllene stick” posterodontiskt system för kontinuerlig återfästning av munnen; för att uppmuntra munnen att sträcka sig bortom röntgenbilden av tandimplantatet. Detta system ses som ett framgångsrikt och praktiskt sätt att visa värdet av den grundläggande tekniken för att återfästa tandimplantatet.