Känn dina säkra No30s och berätta varför du menar det

Milstolpen laparoskopisk genitourinary kirurg, Dr Yamang Lahav, har gett en global räckvidd för mindre invasiva interventionstekniker: han har gett en offentlig lanseringsfest för No10DLIV-studien, ett samarbete mellan Urology Foundation (UrologDrawdinAI.com) och sju deltagande sjukhus i Storbritannien.

Den kliniska prövningen är en samverkande multicenter klinisk prövning som stöds av EndoTel Pharmaceuticals Institute, samt Institutionen för kirurgi, trombektomitjänster vid Sligo University Hospital och Urology Associates Ltd. Det anses vara bland världens ledande prövningar, som genomförs i samarbete med endometrioscentra rikstäckande.

Dr Lahav avslöjade grunden för försöket och sa att det skulle ge innovativa lösningar för att bevara driften av vagusnerven – ett viktigt ligament som försörjer slidan – och dess anslutningar till urinvägarna och andra organ via vaginalkanalen.

Den vaginala nerven förbinder urinvägarna med de yttre könsorganen.

Det är också ansvarig för att minska stoppen livmodern och andra bukorgan kan göra till urinblåsan.

Ett mycket vanligt hälsoproblem hos kvinnor är övergående och idiosynkratisk vaginos, där vagina gör ont efter att inte ha använts mycket ofta.

Svårigheter som förknippas med långvarig användning av vaginos ligament kan predisponera för återkommande infektioner.

Tidigt genitalt narkosläkemedel dronabinol, som vanligtvis används för att behandla vaginos, är känt för att minska urinvägsinfektioner orsakade av framtida vaginala infektioner och lindra symtomen.

Forskning har också visat ett samband mellan vaginalnerven och smärtkänslighet. Detta resultat är ett första steg i att förstå vulva smärta och har gjort det värt för endometrios specialister att få ett unikt perspektiv vid behandling av vulva patienter, säger Dr Lahav.

I sin presentation lyfte han fram medelåldern hos vulvapatienter av UrologyDrawdin. Han tog också upp behovet av färre och mindre invasiva procedurer för kvinnor som inte behöver hantera återkommande infektioner / CT-reparation.

Dr Lahav “beslutade djupt för den globala utvidgningen av studien för att inte bara betjäna de mest utsatta utan också det största utbudet av patienter.”